Centrum

Spelt

In de kunstzinnige Nieuwe Spiegelstraat zit lunch & diner restaurant Spelt. Je kunt er lunchen en dineren en wij schoven aan voor het diner. Waar in de rest van deze bijzondere straat om de paar meter de meest artistieke hoogstandjes staan of hangen, werden wij bij Restaurant Spelt verrast door culinaire hoogstandjes.

Een beetje bevooroordeeld liepen we dit knusse restaurant binnen. Bij de naam Spelt denk je toch al snel aan vergezocht bioglogisch, uber hip en misschien een beetje alternatief.

Niets bleek minder waar!

We werden bij binnenkomst in dit knusse restaurant hartelijk ontvangen door de gastvrouw en namen plaats aan een mooi tafeltje met uitzicht op de prachtige binnentuin. 1e indruk: klein gezellig en een intieme warme sfeer. Vanaf de muur werden wij bekeken door de portretten van vele bekende top chefs. Dat schept verwachtingen… ;-). Kom maar op!

We begonnen al goed met een glas huiscava en een amuse (krieltje met kroepoek van Hollandse kaas). In de menukaart staat een wisselend menu of er is keuze uit de bistro-kaart. Je kunt er dus terecht voor een uitgebreid menu (wisselt elk seizoen) maar ook voor bijvoorbeeld een goed stuk vlees. Alles van het menu is ook los te bestellen. Leuk! Wij kozen voor een combinatie van het menu en de vaste bistro kaart.

Als voorgerecht kozen we voor een pate van gevogelte op brioche met peer en Bourbon whiskey gel. Vooral de combinatie van deze smaken maakte dit bourgondische gerecht een echte traktatie! De frisse Rueda die ons werd geadviseerd, maakte het helemaal af. Op het andere bord werden perfect gebakken St. Jakobsschelpen geserveerd met oestersaus. Een heerlijk fris en romig gerecht waar de Franse Chardonnay heeerlijk bij smaakte.

Op aanraden van de gastvrouw kregen we als tussengerecht de risotto classic, die al zeven jaar op de menukaart staat. En wij begrijpen waarom! Een bijzondere risotto van Nederlandse bodem met Stolwijker kaas, bosui, rode biet en walnoot. We proefden ook in dit gerecht de kwaliteit van Spelt.. Hier wordt met passie gekookt!

Via de open keuken zagen wij de chef onze hoofdgerechten bereiden. Ook deze gerechten zagen er weer heerlijk uit. De steak was erg goed en werd geserveerd met de lekkerste patatjes die we ooit gegeten hebben… De schelvis werd geserveerd met kool en dragon. Net als alle andere gerechten waren ook de hoofdgerechten gemaakt met verse, eerlijke en pure producten van Nederlandse bodem. De Tempranillo en Grüner Veltliner pasten weer perfect bij de hoofdgerechten.

Pffff, we begonnen een aardige bodem te voelen.. Eigenlijk zaten we harstikke vol, maar we waren als chocolade liefhebbers toch heel benieuwd naar het chocolade nagerecht.

De fondantcake, chocolade roomijs, mousse en karamel hebben we uiteindelijk toch nog helemaal van het bordje geschraapt.

Kortom: Spelt is volgens ons een echte aanrader. Ze bestaan al 7 jaar. Waarom kenden wij dit nog niet?!!!

Binnenkort gaat ook de nieuwe website online en raden wij je echt aan om een reservering te maken. Wij gaan zelf zeker snel terug naar dit knusse restaurantje en we zijn ook erg benieuwd naar de lunch.

P.S. in de zomer kun je hier ook heerlijk vertoeven op het overdekte terras!

Spelt, Nieuwe Spiegelstraat 5a

Door: Linsey van Vlijmen

Previous Post Next Post

You Might Also Like