IMG_3419
Bar, Centrum, Eten & Drinken, Hotel, Hotspot, Restaurant

Bridges

Onderin het prachtige hotel Sofitel Legend The Grand kun je dineren bij Bridges. Dit visrestaurant, wat onder de culinaire leiding staat van Chef Ron Blaauw, is al een behoorlijke bekende in de stad, maar wij waren hier nog niet geweest voor een hoogstaand diner. We komen hier in de zomer graag op het terras zitten voor de cocktails in het mooie binnenhof van het hotel, maar nu mochten we dan toch echt plaatsnemen en genieten van een overheerlijk 3-gangen diner inclusief wijn.
Voor deze gelegenheid heb ik toch echt mijn mooiste kleren uit de kast getrokken, want in een restaurant bekroond met een Michelin ster ga je niet in je spijkerbroek zitten, natuurlijk. Ik kreeg bij binnenkomst direct mijn lievelings champagne dus de avond kon voor mij al niet beter beginnen. Dacht ik. Maar de gerechten brachten bij mij meer extatische ”Ohh’s” en ”Aahhh’s” te weeg dan dat ik tot nu toe heb weten te produceren in een avond. Bij restaurants als deze krijg je naast drie gangen ook een hele hoop amuses en een aperitief, dus in totaal hadden we voor mijn gevoel zes gangen.

IMG_3421

De gerechten hier zijn ware kunstwerkjes dat ik het bijna zonde vond om op te eten. Of toch niet. We begonnen met 2 mosselen op een schelpje van brood en 3 sausjes. Een fris hapje om de smaakpapillen even goed wakker te schudden. Ernaast hadden we een heerlijk zacht en knapperig broodje met echte roomboter in de vorm van parels en schapenboter. Alleen de boter zelf was het fotograferen al waard.

IMG_3416
Vervolgens kregen we kokkels en scheermessen geserveerd op een prachtig stuk koraal uit de 3D printer. We waren erg gebiologeerd door dit stuk koraal moet ik erbij zeggen. Net echt!

IMG_3423

Het officiële voorgerecht was een plaatje om te zien en bestond uit een mix van boerenkool, daslook, Italiaanse sardientjes, nokki paddenstoelen, matcha en een creme van zuring. Super gezond ook en de combinatie van smaken was perfect.

IMG_3417

Hierna kregen we een boterzacht stukje heilbot van de gril met gefermenteerde kool, nashipeer en een knapperig koekje met eendenlever.
Wat ik heel bijzonder vond is dat we bij dit gerecht een Australische Riesling geserveerd kregen uit 2007, welke de allerlaatste fles ter wereld was! We hebben genoten van elke slok tot en met de laatste druppel. We waren sowieso erg onder de indruk van de verhalen en kennis van de sommelier; Lotte Wolf. We hingen bij elk verhaal als kleine kinderen aan haar lippen.

IMG_3422

Het echte hoofdgerecht (denk ik) was de fazant. Hierbij zat een salade van koningskrab, witlof en een saus van kastanjes en cognac. Een geval van mag ik mijn bord aflikken. Die gecarameliseerde witlof in combinatie met de frisse salade van krab en de zachte fazant.. My god!!

IMG_3425

Het toetje was echt een feestje om te zien en bestond uit pompoen ijs, pistache nootjes en diverse stukjes fruit. Een combinatie van zowel zoet als zout wat perfect samen ging.

IMG_3420

De afsluiter was een van mijn favoriete cocktails, een espresso martini en die deed me ook gelijk de das om. Slingerend op de fiets naar huis met een hele grote glimlach op mijn gezicht. Wat een avond en wat houd ik toch ontzettend veel van mijn werk!

De foto’s zijn gemaakt door topfotograaf en goede vriend Max Thijssen van Nimax.

Bridges, Oudezijds Voorburgwal 197

Previous Post Next Post

You Might Also Like