slider21
Eten & Drinken, Hotspot, Restaurant, Winnaar van de maand, Zuid

Winnaar December: Brut de Mer

Voor degene die houden van lekkernijtjes uit de zee is Brut de Mer ”The place to be”.
Wij hebben mening vis restaurant al uitgeprobeerd, maar Brut de Mer is voor ons
vanaf nu de enige. Wij hebben hier zo ontzettend genoten dat ik er bijna van moest huilen. Van geluk.
Een seafood bar is een plek waar je meestal fors je portemonnee moet legen, maar dan moet dat wel met liefde
zijn natuurlijk. Tot nu toe had ik in Amsterdam nog geen plek gevonden waar ik dit graag deed.
Ik leeg sowieso niet mijn portemonnee met liefde voor dingen die me niet zinnen, maar dat terzijde.
Bij Brut de Mer doen we dit wel graag.

In het kleine, maar fijne en heel gezellige, restaurantje aan het Gerard Douplein krijgen we een mooi tafeltje

aan de zijkant. Het bistro-achtige tentje, met marmeren tafels en bar, tegeltjes en grote spiegels zit elke avond zo goed als
vol en we snappen waarom. Omdat we ons graag laten verrassen, hebben we de bediening ons laten adviseren over
wat zij nou écht het proeven waard vonden. Dus kregen we vooraf een enorm plateau met diverse oesters om te proeven.
Ze waren stuk voor stuk heerlijk en in een goede volgorde neergelegd. Van zout en ziltig naar vol en vlezig. Hierbij kwam de gebruikelijke
mignonette van sjalot en rodewijnazijn, een citroen en een flesje chiliwodka. De laatste vonden we persoonlijk wat minder, dus we strooiden de
andere twee vrolijk in het rond. Uiteraard mocht een glas champagne hierbij niet ontbreken en nipten we decadent aan ons glas bubbels van het huis.

IMG_2202

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kozen als hoofdgerecht de Fruits de Mer schaal. Bij andere seafood bars hebben we deze ook gekozen en we wilden ze graag vergelijken.
We kregen een schaal voor twee met hierop diverse warme en koude gerechten. We vonden het erg lekker dat het niet op ijs lag, want dit doet naar onze mening vaak niet veel goeds bij bepaalde schelpdieren. Vooral de coquilles en de kreeft vonden we subliem. Het enige puntje waar we tegenaan liepen is dat we de schaal voor twee personen meer een eenpersoons schaal vonden en dan is het wel aan de prijzige kant. Wat tot gevolg had dat we na deze schaal nog steeds honger hadden. Geen probleem verder want we waren erg benieuwd naar de ‘Tartufi di Mare’. Deze werd ons aangeraden en we snappen waarom. Dit gerecht bestaat uit perfect gegaarde vongole in een goddelijke beurre blanc. Geserveerd met brood zodat je eindeloos kunt soppen.
IMG_2203

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het toetje hebben we maar overgeslagen. Het personeel was zo druk dat het een beetje lang duurde voordat ze kwamen vragen of we nog iets na wilden. Misschien kwam dit door de BN’er die naast ons zat en de aandacht bij ons weg trok.  Tegen de tijd dat ze kwamen waren we al aan het inpakken, maar we komen hier graag terug voor een herkansing. Voor het toetje dan. Het andere eten is geslaagd met een dikke tien wat ons betreft. Zorg dat je op tijd reserveert, want het zit hier dus altijd vol. Logisch!

Brut de Mer, Gerard Douplein 8

Previous Post Next Post

You Might Also Like