Eten & Drinken, Restaurant, Zuid

Café de Bieb

In Café De Bieb kan je naast lezen uit één van de boeken op de stellingen tegen de wand, ook de hele dag eten en drankjes drinken. Café de Bieb is een buurtcafé waar iedereen – van jong tot oud – zich van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat thuis voelt; van voorleesochtenden, tot studentenavonden en biebquizen. In het weekend worden de tafeltjes na het eten aan de kant geschoven en kunnen de voetjes van de vloer. Het interieur is strak en sober, maar gezellig, en doet een beetje Mediterraans aan door de glazen potten met nootjes, olijven, ingemaakte paprika’s en nog veel meer.

We kregen hier dan ook de lekkerste huisgemaakte hapjes voorgeschoteld. De keuken bereidt simpele gerechten met de invloeden van verschillende soorten keukens. Zo kan je ontbijten met een Frans croissantje, Spaans lunchen met verschillende Pinxtos, borrelen met oer Hollandse bitterballen, of een Duitse Flammkuchen als hoofdgerecht bestellen. Daarnaast biedt de kaart enkele volledige maaltijden voor de grotere trek. Dit alles voor een wel heel fijn prijsje van (ruim) onder de €10,- per gerecht. Kortom, een aanwinst in de Pijp en budgetproof!

Nog een leuk feitje is dat Café De Bieb is ontstaan doordat de eigenaren na hun werk bij Juuls en Johannes (jááá, daar zijn we al geweest!) nergens meer een leuke kroeg in konden duiken. Toen deze locatie vrij kwam, hoefden ze dus ook geen moment na te denken.

Door Maartje

Café de Bieb, Saenredamstraat 32

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like