Eten & Drinken, Oost, Restaurant

De Kas

In een oceaan van rust, binnen de ring zelfs, vind je in park Frankendael in Watergraafsmeer: Restaurant De Kas. Een restaurant in een kas, zoals de naam al zegt. Een waanzinnige open ruimte met veel licht. En wat is hier nou zo bijzonder aan (mocht je dit nou nog niet bijzonder genoeg vinden) bijna alles wat je daar eet wordt gekweekt in deze kas. Dus dan krijg je lekker je onbespoten groentjes zo op je bord! Dus wij kregen spontaan groene vingers na ons bezoek. We zijn al wel een beetje fan van het wat gezondere eten aan het worden, maar hierna wilden we het liefst onze eigen moestuin à la minute in de tuin hebben. Nooit geweten dat een komkommer zo smaakvol kan zijn! En dan hebben we het alleen over komkommer. Wat er vervolgens verder nog kwam ging onze groene smaakpapillen helemaal te boven.

Geroosterde spitskool met komijn en buikspek, een crostini met huisgemaakte kruidenboter, tomaatjes uit de kas en geroosterde sla, venkelsalade met rauwe en geroosterde venkel, jonge schapenfeta en een pesto van rucola en macademia, hierna nog een zacht stukje op de huid gebakken roodbaars met courgette, spelt couscous, munt en lente ui en om het af te sluiten met iets minder gezonds een amandeltaartje met kersen en kersenijs gemaakt van kriekbier. Yumm! We voelden ons met de minuut gezonder worden. Ok, op het toetje na… En dat niet met naar gras smakende groene sapjes (of drapjes), maar gewoon met heerlijk eten met ingrediënten die makkelijk uit te spreken zijn en ook bij bijna iedereen bekend zijn.

Een hele gezonde beleving in een zeer fijne omgeving. Naast een binnenkas hebben ze een hele grote moestuin waar ze je ook graag een rondleiding geven. Wij mochten buiten op het terras uitgebreid lunchen, waarna we helemaal zen naar huis gingen. Wat een rust en wat een lekker eten! Alleen het bezoek aan een spa ontbrak nog. We waanden ons even niet in Amsterdam, maar met een paar minuten op de fiets waren we zo weer thuis. Oh ja, het is er super romantisch! Hint hint..

Restaurant De KasKamerlingh Onneslaan 3

Previous Post Next Post

You Might Also Like