julius-restaurant06
Eten & Drinken, Restaurant, Zuid

Julius Bar & Grill

Vorig jaar zijn wij uiteten geweest bij Julius Bar & Grill op de Ceintuurbaan.
Helaas, werden onze hoge verwachtingen toen niet waargemaakt en waren de verhalen
die wij destijds hoorden niet al te positief. Gelukkig zit er sinds kort een nieuwe chef in
plus een heel nieuw management en dus ook een nieuwe kaart. Tijd voor een herkansing.
Niemand minder dan Rosanna van Billieroseblog ging voor ons even kijken (en vooral proeven) of
ze het dit keer wel waar konden maken.

Bij de naam Julius Bar & Grill denk je toch gelijk aan topchef Julius Jaspers en barbecue-en grill gerechten? Klopt.
Wij hadden dan ook ongelooflijk veel zin om hier aan te schuiven! De warme aankleding, ruimtelijke en chique, en qua indeling precies waar we op gehoopt hadden; in het midden van de zaak een mooie bar met precies daarachter een ware ‘Open Fire Grill’, waar zowel steakgerechten, als ook vis en vegetarische gerechten, als ook desserts worden bereidt. 

We werden uitermate vriendelijk ontvangen door het personeel bij binnenkomst, en mochten plaatsnemen aan de net gedekte tafel, op de muurlange Chesterfield, met uitzicht op de keuken en bar. De avond ging van start met een volle, stevige Catena Malbec en een huisaperitief. Waar de rode wijn echt past bij een goed stuk vlees is de aperitief echt een aanrader wanneer je nog van start gaat met een voorgerecht. Laatstgenoemde is bereidt met Vermouth en komkommer, verfrissend, en net even iets smaakvoller dan een gin-tonic. Let wel op dat je deze niet al te snel drinkt.

Vanuit de keuken kwam een plateau met een variëteit aan voorgerechten, iets waar ik sowieso fan van ben omdat ik moeite heb met een keuze maken. Het zware houten bord was gevuld met een samenstelling van de chef, zogenoemde ’Shared Evergreens’ en bestond uit onder andere superieure pulled pork, knapperig gegrilde buikspek en gefrituurde uienringen met daarnaast boterzachte zalm. Bestel dit, en neem de tijd om hier rustig van te genieten. Ondertussen had mijn aperitiefglas plaatsgemaakt voor een speciaal voor Julius Bar & Grill ontwikkeld biertje van Brouwerij de Prael (vraag hiernaar!) en is het glas van mijn partner voor de tweede keer ingeschonken met de Malbec.
Foto 17-04-16 01 10 41
Ons hoofdgerecht bestond, wederom, uit een gedeelde plank vol lekkers. De ribs zijn ongekend, en zijn niet zoals de meeste spareribs van het rib van het varken, maar van de krabbetjes op de rug. Ze zijn daardoor smaakvoller en bevatten minder vet. De manier waarop deze ribs zijn gemarineerd is ongekend. Zoet van de honing en hoisin waardoor je maar wilt blijven proeven. De ribroast, een ribeye met bot, was wel het hoogtepunt van de avond. Dit was ongelooflijk mals en smaakvol, en zeker iets waar ik voor terugkom. Als bijgerecht hadden we gepofte aardappels met creme freche, welke eigenlijk niet eens nodig waren en meer dienden als decoratie. Ditzelfde gold ook voor de salade, welke wel een frisse smaak toevoegde aan het geheel. Het piepkuiken was goed van smaak, stevig van structuur, maar persoonlijk niet boven bijzonder. 

De avond werd, je raad het al, afgesloten met een plateau aan heerlijkheden van de dessertkaart en een glas fris-zoete rode dessertwijn. Het kokosijs was van bovengemiddelde klasse, en voor degene die nog een plekje overheeft is de New York Cheesecake ook een aanrader. Mocht je eens wat typisch Amerikaans willen proberen; op de kaart staan ook shortbread cookies met marshmallow, chocola en Jack Daniels-ijs. Echt te gek!Julius Bar & Grill was een aangename ontdekking, een warme aangename plek met perfecte bediening, een heerlijk interieur en buitengewone grill gerechten. Absoluut een plek waar wij nog graag eens komen!

Julius Bar & Grill, Ceintuurbaan 256-260

Previous Post Next Post

You Might Also Like