Eten & Drinken, Restaurant, Winnaar van de maand, Zuid

Winnaar September: Juuls

Hou jij van uitgebreid dineren in een ongedwongen sfeer? En word je intens gelukkig van perfect gecombineerde wijnen en gerechten? Nou.. Dan moet je dus naar Juuls, simpel.

Dit is het broertje van Restaurant Johannes en net zoals daar krijg je hier een TOP menu dat iedere maand wisselt. Voor een puik prijsje! Je kunt kiezen tussen een 3, 4 of 5 gangen menu. Wij zeggen: ga voor de 5 gangen! Alles is zoooo lekker…. En de porties zijn perfect op elkaar afgestemd, dus reken er maar op dat je elk bord leeg schraapt… En stiekem wilt aflikken.

Ons diner begon fantastisch! Namelijk met 6 Zeeuwse Creuses oesters en een heerlijk glas Billecart Salmon champagne. En laten we vooral de broodsticks met hummus en korianderolie en de garnalen kroket als amuse niet vergeten.

Wij werden er intens gelukkig van, maar na deze heerlijke start begon het smaakfestijn pas echt! Zalm met groene thee, algen en citroen met een heerlijke bijpassende Soave Classico.. Buikspek met bloemkool, kerrie en koriander en een heerlijke volle Gewürztraminer van Villa Wolf… Een heerlijk stuk runder zijlende met een quinoa korstje, topinamboer, uiten en zoethout en weer een fantastische rode wijn, namelijk een Pontificis. WAUW!

Als kers op de taart het dessert: een smaakexplosie van abrikoos, witte chocolade en kardemon. Met weer een geweldige wijn: namelijk de Domaine Bellegarde.

Zoals je misschien wel was opgevallen worden er bij elk gerecht zorgvuldig gekozen wijnen geschonken. Al het personeel komt de vrijdag voor het nieuwe menu geserveerd wordt dan ook bij elkaar om alle gerechten te proeven en te brainstormen over de perfecte wijn. Weet je niet zoveel van wijn? No problemo! Het ontzettend aardige personeel verteld er graag over! Met liefde.

Na het diner werd ons gevraagd of we nog op of aanmerkingen hadden op het menu, wij moesten lang nadenken maar konden oprecht niks bedenken.. En dat is uniek met onze vlijmscherpe tongen. Wat een ontdekking en wat een top tent! Een diepe buiging voor dit exemplaar.

P.s. Het interieur van Juuls is pas geleden in een nieuwe jasje gestoken. De authentieke sfeer is gebleven, maar met een kunstzinnig tintje. De gerechtjes zijn al pure kunstwerkjes op zich, maar zullen binnenkort nog bijzonderder worden… Er zal namelijk elke maand een andere kunstenaar aan de slag gaan om presentatie nog bijzonderder te maken!

Wij gaan heel snel terug… Zien we je daar?

Juuls, Albert Cuypstraat 19
Door: Melissa

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like