IMG_7964
Eten & Drinken, Restaurant, West

Meat West

Toen de Foodhallen afgelopen najaar de deuren open deden, liep het direct storm. Niet zo gek als je bedenkt dat je daar
in een enorme hal alles kunt eten waar je zin in hebt, heel hip Amsterdam daar staat te drinken aan de grote bar en het dus een grote gezelligheid is. Achterin deze hal zit Meat West. Ook in het najaar geopend en in die zin niet de nieuwste telg meer, maar zeker een geliefd exemplaar bij de carnivoren onder ons.

Het is er groot, licht en strak ingericht, maar het heeft ook iets Frans. Bij binnenkomst is de kast met grote stukken vlees niet te missen. Dan kun je in ieder geval alvast even loeren naar wat er op je mooie witte bordje komt te liggen. Er is uitzicht op de keuken (voor ons sowieso een plus), met een hele fancy oven waarin ze het vlees roken en garen tegelijk en waar de rook uitslaat zodra ze hem open doen.

En wat hebben wij hier lekker gegeten! Wauw. Daarbij heeft de sommelier en tevens manager van het restaurant ons voorzien van verschillende bijpassende wijnen die onze harten sneller deed kloppen. En wil je een cocktailtje voor je aan tafel gaat dan kan dit ook, yes! Onder de foto’s hebben we nog even het gerecht omschreven zoals ze het zelf op de Menu kaart hebben staan, mocht je hier honger van krijgen en denken, dat wil ik ook. Wij willen hier nog wel een keertje eten…

Meat West, Bellamyplein 10

 


IMG_7966

 Schouderhaas met truffel aardappel en zoete aardappel.

IMG_7967
Buikspek op Aziatische wijze met zoetzure groentes.

IMG_7968

 

Ribeye. Geen woorden voor nodig behalve lekker.

IMG_7970

 

Witte chocolade mousse met chocolade knettersuiker (nostalgie), caramel en ganache.

 

IMG_7969

Vers gemaakt yoghurt ijs met honing, amarene kersen en een warme cocktail met rum.
Rollend naar huis dus.

 

 

IMG_7965

 

 

 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like