IMG_2663
Bar, Eten & Drinken, Restaurant, West

Razmataz

IMG_2662

De eerste van 2016! Waar menig oester liefhebber Razmataz waarschijnlijk van kent, zijn de Zilte Zondagen. Oesters voor een euro per stuk. Mijn record staat op 27 stuks, waarna ik me de hele dag een wandelende oester voelde. Maar goed, er is meer dan alleen dat! Het gezellige tentje op het Hugo de Grootplein heeft weer een parel van een menukaart en wij hebben hier zo lekker gegeten dat we de steak tartare niet eens hebben gefotografeerd, omdat deze al op was voordat we er erg in hadden. Op Instagram hebben we hier een prachtig plaatje van gedeeld.

Razmataz bestaat al een tijd en dat is niet zo vreemd. Het is er gezellig, het personeel is vriendelijk en weet veel, ze hebben ik weet niet hoeveel verschillende soorten GT’s en VT’s en het eten is in een woord: TOP. Daarbij komt dan de maandelijkse Zilte Zondag nog. Wij gingen voor het 4-gangen menu met bijpassende wijnen.
Als aperitief kregen wij een Pouilly Fumée met Fines de Claires oesters. Lekker fris en altijd een perfect begin. Het voorgerechtje bestond uit coquilles met een mouse van aardpeer, zee-egel mayonaise en een salade van venkel en zeekraal. Dit gerechtje is er sowieso een waar we voor terug komen. Hierbij kregen we zoals het hoort een lekker glaasje Chablis.

IMG_2659
IMG_2660

Nou, toen kwam dus de steak tartare die we dus niet op de foto hebben, wat al genoeg zegt. Geserveerd met brioche, maar onze voorkeur gaat toch wel echt uit naar frietjes. Desalniettemin was de steak tartare wel echt helemaal naar wens!

Het 4-gangen menu is wel voor de grote eters. Hierna kwam nog een goddelijke gekonfijte eendenbout, of als je deftig wilt klinken: Confit de canard op z’n Frans, met boedworst, een mousseline van aardappel en rodekool. Een klassiek en lekker winters gerecht, maar wel veel na de steak tartare. Maar goed, ik ben een kleine eter dus er zullen meer dan genoeg mensen (mannen…?) zijn die dit er nog vrolijk achteraan schuiven.

Als toetje kregen we een heel bord vol met lekkere zoetigheden. Vooral de butterscotch peer was echt mjaaaaaaammmm! Voor zoetekauwen zoals ikzelf een bord wat ik het liefst aan m’n mond wilde zetten en leeg kieperen. Een fris dessertwijntje erbij om het af te maken en toen echt naar huis (bed). Een topper om het jaar mee te beginnen en zeker voor herhaling vatbaar naast de Zilte Zondagen! Volg ze op Facebook om de evenementen te kunnen zien die ze organiseren. Vandaag is het bijvoorbeeld Seafood Sunday!

RazmatazHugo de Grootplein 7

IMG_2661

Previous Post Next Post

You Might Also Like