restaurant-c-michiel-van-der-eerde-amsterdam-1
Eten & Drinken, Hotspot, Oost, Restaurant, Winnaar van de maand

Winnaar Januari: C Amsterdam

Wij hebben een hele lange verlanglijst aan bezoekjes die we graag willen afstrepen. Zo staat bijvoorbeeld Noma heel hoog op het lijstje. Je weet wel die ene uit Denemarken. Waarom? Omdat ze hier scheikundig koken en alles gebaseerd is op temperaturen en experimenten met verse prodcuten. Nu hebben we in Amsterdam nog niet zo heel lang een restaurant waar ze dit ook doen. Dus toen wij hiervan op de hoogte werden gesteld kregen we spontaan rode oortjes.

restaurant-c-michiel-van-der-eerde-amsterdam-2

Aangezien wij ’s avonds veel restaurants bezoeken, leek het ons leuk om voor de verandering een keer een goede lunch te pakken.
Dus wij mochten bij Restaurant C (van Celcius) komen lunchen. Het restaurant, wat in het oude gebouw van BAUT zit, maar wel van dezelfde eigenaar is, is groot en ontzettend mooi ingericht. De keuken is het centrale punt in het restaurant en bevindt zich dan ook in het midden. Je kunt hier ook een plekje boeken aan de ‘Chef’s Table’ wat inhoudt dat je bijna in de keuken zit en kunt meekijken met alle spannende activiteiten die de topkoks hier uitvoeren.
Bovenin vind je nog een superluxe rookruimte en aparte ruimte die je kunt afhuren voor feestjes of andere zaken.

restaurant-c-michiel-van-der-eerde-amsterdam-3a

De kaart is ingedeeld in temperaturen en wij gingen voor de 3-gangen lunch. Wij lieten ons verassen door de chef en genoten ondertussen van een super healthy sapje. Vooraf kregen we op 40 graden gegaarde zalm, die gepekeld was in zout en suiker, met zoetzure komkommer, nokki paddenstoelen en wakame chips. Ik heb oprecht in mijn leven nog nooit zo’n lekker stukje zalm gegeten. Ik ben misschien de enige bij wie de nekharen overeind schieten bij gebakken zalm, maar deze was dus eigenlijk nog soort van rauw en boterzacht. Het gene waar ze hier vooral opletten is dus niet alleen het product zelf, maar ook de manier waarop het product is bereid. In dit geval kunnen wij alleen zeggen, machtig prachtig!

IMG_3439

Als hoofdgerecht kregen we een net zo zacht stukje Black Angus van de bbq, met groene asperges van de bbq, polenta creme, paddestoelen en gefrituurde sjalot.
We wilden nog net niet het bord aflikken, zo lekker was dit. Hier ga ik sowieso voor terug komen. Dit gerecht staat tussen de 200+ graden.

IMG_3440

Een toetje mocht natuurlijk niet ontbreken, en wij werden dan ook aangenaam verrast met een chocolade toetje, met ijs en een soort sponsachtige basilicum cake.
De opmaak was super mooi en we hebben letterlijk geen een negatief puntje aan te merken hier.

IMG_3569

De prijzen zijn uitstekend voor wat je krijgt en tja… Ik kan niks anders roepen dan dat ik hier elke week wel zou willen zitten. Gewoon omdat het kan!
Oh ja, en je kunt hier trouwens ook goed terecht voor een superluxe cocktail ’s avonds! Tip van flip ;)

Restaurant C, Wibautstraat 125

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like