13072863_1104635362911997_2033403571920274908_o
Centrum, Eten & Drinken, Restaurant

Restaurant Lieve

Wat een knus en klein restaurant, dachten wij bij aankomst op de Herengracht.

Al snel zaten we in een gezellige sofa te nippen van onze Belgische gin tonic. Een ontvangst zoals je van onze zuiderburen gewend bent: vriendelijk, gastvrij, gezellig en meteen een borrel! Tijd om even goed om ons heen kijken. We hadden ons vergist.. wat een grote zaak! Maar knus is het zeker.

Het concept? Drie verschillende restaurants in 1 ruimte. Mams keukentafel (3 gangen voor 20,-!), Belgisch barok (bourgondisch gerechtjes delen) en Madame Champoepel (het meest uitgebreide menu). Voor iedere sfeer een ander tafelkleed, een andere prijscategorie en een ander menu, maar allemaal in dezelfde ruimte. Vernieuwend!

restaurant-lieve-over-lieve-album-6

Wij kozen voor Belgisch Barok met een bierarrangement. Wijn beginnen we inmiddels steeds meer te snappen, dus op naar de volgende uitdaging.. Onze gastheer informeert ons hier graag over. Wat leuk dit!

We gingen met onze dille-billen in het wafelijzer, herkende de kip aan de pate, gingen ermee uit de clafouten en kwamen er achter dat tonijn met bier plezier geeft.
Huh? Ja ook de kaart is origineel.. Een keer in 8 weken komt het voltallige personeel bij elkaar om het nieuwe menu te proeven en namen te verzinnen. We vermoeden dat daar heel wat biertjes bij komen kijken..

Gewoon echt lekker en zonder teveel gedoe. Een goed begin! Vervolgens kwam hetzelfde plateau met de hoofdgerechten. Botervis, worstjes, garnalen, stoofvlees en weer 3 heerlijke biertjes. Wat lekker! En wat veel!
We hadden nog een heel klein gaatje over voor de chocolade parfait en de cheesecake. Met.. Ook bij het dessert 2 biertjes. Met oestersmaak en portsmaak.. En dat proef je echt!

restaurant-lieve-over-lieve-album-4

Dames, jullie beurt is om een date te organiseren? Vier de liefde bij Lieve. Want kom op… welke man weerstaat een bierarrangement?
Wij vinden dit ook echt het ideale restaurant om lekker met je vrienden te gaan eten voor het stappen. Of voor Limburgers en Belgen met heimwee naar het zuiden…

En in de zomer lekker op het terras aan de gracht!

Restaurant Lieve, Herengracht 88


Door: Linsey van Vlijmen

Previous Post Next Post

You Might Also Like