Eten & Drinken, Hotspot, Restaurant, Winnaar van de maand, Zuid

Winnaar Augustus: The Roast Room

Wij als die hard carnivoren moesten en zouden langs The Roast Room.
The Roast Room is een restaurant gespecialiseerd in vlees. Ze hebben een eigen slagerij en een vaste slager in dienst. Bij binnenkomst kun je de slagerij al zien, maar mocht je geen fan van vlees zijn kun je hier maar beter even niet kijken. Wij daarentegen zaten nog net niet met onze neus tegen het glas aan met kwijl in ons mond. Wat een stuk vlees! Wauw! Het hing daar mooi in de koeling en wij konden niet wachten tot het op ons bordje lag. Het gebouw is chique en modern met een warm interieur verdeeld over twee verdiepingen. Diverse elementen komen op verschillende manieren terug en het koperwerk wat terugkomt is iets wat we zelf ook wel willen. Beneden vind je de Roast Bar waar je kunt neerstrijken voor diverse hapjes en drankjes in de stijl van een echte Biergarten. Boven is het restaurant met een mooi terras in de zon. Het is er licht en open, maar toch ook heel gezellig. Aangezien het weer mee zat begonnen wij buiten op het terras.

Als aperitief kregen we een glas Spaanse mousserende wijn, Raventos i Blanc, l’hereu. Een zeer harmonische en verrassende wijn vonden wij zelf.
Terwijl wij lekker aan onze glaasjes aan het nippen waren, kregen we de menukaart. Hiervan gingen onze hartjes sneller kloppen. Wat een keuze aan verschillende soorten vlees! Dit ging onze fantasie aangaande gebakken biefstukken wel even te boven. Maar voordat we onze tanden in een mals, sappig, rood stukje vlees konden zetten gingen we toch even voor een voorafje.

We kozen eerst voor de charcuterie, vier verschillende soorten vleeswaren op een plankje met broodjes en aïoli. Als hoofdgerecht kozen we voor de Rubia Gallega, een fijn stukje vlees (900 gram, ok, ok) van Spaanse bodem met een perfect vetgehalte voor de intense smaak. Deze was dus in een woord verrukkelijk en erg goed (medium-rare) gebakken. Hij ging he-le-maal op. Zelf het bot werd afgeknaagd. Excuses voor onze tafelmanieren, Maar geen stukje vlees lieten wij ongemoeid, zo lekker was het. Normaal zitten wij keurig en parmant aan tafel. Echt!
Het personeel is zeer bereidt om uitleg te geven over de herkomst, bakwijze en keuzemogelijkheden, wat er nogal wat waren, dus hier waren we heel blij mee.

Bij zo’n fijne côte du boeuf hoort natuurlijk een goede rode wijn. We kozen een mooie ronde Spätburgunder die de smaaksensatie compleet maakte.  De zeer uitgebreide wijnkaart overtreft overigens alle verwachting. Naar verluid wordt deze zelfs nóg verder uitgebreid. Jippie!

Ook voor mensen die liever geen vlees eten zijn er goede alternatieven… Kreeft van de grill misschien? Zeggen wij ook geen nee tegen overigens..

The Roast Room, Europaplein 2

Previous Post Next Post

You Might Also Like