11245507_573395396137028_2901560669531140509_n
Bar, Centrum, Eten & Drinken, Hotspot, Restaurant, Winnaar van de maand

Winnaar November: Ku Kitchen & Bar

Waar alle “All you can eat” sushi vreetschuren opduiken, weten sommige sushi liefhebbers soms echt niet meer waar ze heen moeten.
En aangezien de Japanse lekkernijtjes op sterren niveau in bijvoorbeeld het Okura niet voor iedereens portemonnee zijn weggelegd, wordt het dan toch snel overvette rijstrolletjes naar binnen schuiven voor pak ‘m beet € 25,-.
Wat al snel oploopt richting de € 40,- als je de nodige biertjes en wijn nodig hebt om het allemaal fatsoenlijk weg te spoelen.

Gelukkig zijn er nog tentjes in Amsterdam waar je wél echt goed kunt genieten van de Japanse keuken, voor een prijs die zich ergens op de middenweg bevindt.
Het is zeker geen nieuwe ontdekking, maar wel een tentje die wellicht vergeten kan worden door alle nieuwe horeca zaken die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Ik kan niet anders zeggen dan dat we sinds lange tijd niet meer zo genoten hebben van de Japanse keuken. Dus, allemaal hobbelen naar Ku Kitchen & Bar is mijn tip. Betere sushi en ook hele fijne cocktails. Sterker nog, we hebben hem maar gewoon winnaar van de maand gemaakt. Een tikkeltje laat, gezien we al de helft van december naderen, maar we hadden het zwaar met het kiezen van de winnaar. Excuses!

foto1

Maar goed. Wat hebben we nou allemaal gegeten? Ten eerst heb je hier een aantal ‘snacks’ welke je sowieso moet proberen . Zoals de Grilled Avocado uit de Green Egg, maar zelfs de Ebi Tempura was echt vers i.p.v. de gebruikelijke diepvries garnaal die je normaal krijgt. We hebben ons een beetje laten adviseren door de ober die wel wist wat we echt moesten kiezen. Onze favoriet de tonijn tartaar kozen we zelf, welke echt goddelijk was. Zo zacht! Evenals de sashimi, maar wat voor ons er echt uitsprong dat waren de Spicy Aburi Sushi Tamari. Deze sushi is niet opgerold, maar bestaat uit een balletje sushi rijst met topping. Smakelijker en kleiner, dus ook makkelijker te eten dan de sommige grote stukken sushi die je in een keer in je mond moet stoppen en moet opeten zonder te stikken. Wat wel tot de nodige hilariteit leidt.

Spicy Aburi Sushi Temari.... Holy moly wat lekker @kukitchenbar Volg ons nu op Snapchat voor meer filmpjes en foto's! Gewoon lekker zoeken op Amsterspots #amsterspots #kukitchenbar #yum #japanese #food #aanrader #telekkerfoto 2


Vervolgens hebben we nog een groot plateau (Sticks ’n Sushi genaamd) met diverse gerechten gedeeld, welke ook allemaal erg snel verdwenen in onze mondjes.
De menukaart op de website is incompleet, dus mocht je nieuwsgierig zijn geworden, bovengenoemde gerechten zijn er wel! Vooral de Mochi Balls als toetje waren ook erg lekker. We hebben deze daarom maar twee keer besteld.

Met vele soorten Sake, bier en cocktails is er voor iedereen wat lekkers en gaan we hier snel nog een keer heen.

Ku Kitchen & Bar, Utrechtsestraat 114

Previous Post Next Post

You Might Also Like