Bar, Centrum, Hotspot, Nieuwtjes

Pand10

Amsterdam is weer een leuke pop-up bar rijker. En niet zomaar een pop-up! Deze locatie sluit namelijk de deuren zodra alle 10.000 biertjes verkocht (lees: opgezopen) zijn. Ze schenken 10 verschillende soorten bier, waarvan één van de tap komt. Vanaf het Muntplein lopen we langs het Hotel de l’Europe de Nieuwe Doelenstraat in waar Pand10 de komende periode iedereen verwelkomt. De vriendelijke hostess die met ons mee naar binnen is gelopen wijst ons een tafel aan het raam. Na nog een keer rondgekeken te hebben besef ik me dat we ons in een waar Heineken-imperium begeven. Een DJ verzorgt de muziek en het licht staat gedimd; de sfeer in dit statige pand brengt je stiekem mee terug naar de 80’s toen Freddy Heineken aan deze bar nog zijn wekelijkse borrel dronk.

Bij de 10 soorten bier heeft Chef Richard 11 happen gemaakt. De tafel wordt volgezet. Brand Weizen in combinatie met een weisswurst en pretzel, en Brand IPA naast een Papadum Kip Tandori sieren de tafel. Dit is precies wat we nodig hadden. Niet alledaags en daarom juist zo lekker. Bij mindere trek kunnen er ook gewoon kleine bites, zoals bitterballen en grillworst met mosterd besteld worden. Ideaal voor aan de hoge tafel tijdens de vrijmibo.

Het Beers & Bites menu bestaat uit een reeks toegankelijke maar erg smakelijke kleine gerechten gecombineerd met de juiste bieren. Richard van Oostenbrugge heeft deze combinaties bedacht.  Richard is de executive chef van l’Europe’s tweesterrenrestaurant Bord’eau. Tip van de bediening: volg de combinaties op de kaart! En voor de cheaters: Er is ook Gin Tonic of frisdrank, maar eigenlijk speel je dan vals naar onze mening.

Ga ernaartoe want na 10.000 biertjes sluit Pand10 dus de deuren. Houdt de teller op de website goed in de gaten!

Pand 10, Nieuwe Doelenstraat 10

Door: Joost

Previous Post Next Post

You Might Also Like